Beschrijving

Verzorgde hoeve met losstaande bestanddelen met woonhuis ten noorden, schuur met stallen ten zuiden en bakhuis ten noordoosten van het begraasde erf met boomgaard, toegankelijk via een nieuw ijzeren hek, ten zuidwesten, gewitte bakstenen hekpijlers met nieuw hek naar erachter gelegen weilanden. Armpomp op het erf, voor het huis.

Woonhuis van zes traveeën met mank zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat)? op een muuranker in de westelijke zijpuntgevel gedateerd 1827. Gekalkte gevels op gepikte plint. Naar het zuiden gerichte erfgevel met rechthoekige vensters met groene luiken en rechthoekige deur. Aflijnende getrapte daklijst. Links aanleunende stallen onder lessenaarsdak. Uitgebouwde keuken aan de straatzijde onder mank zadeldak, met op de oosthoek een brede schouw.

Ten zuiden, gewitte bakstenen schuur met stallen onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met mestvaalt ervoor, centrale rechthoekige doorrit.

Ten oosten, bij de straat gelegen oud bakhuisje met gewitte gevels onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) met behouden aandak met vlechtingen en sporen van lager gesloopt ovengedeelte.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen