Beschrijving

Hoeve met losse bestanddelen ingeplant loodrecht op de straat en een nieuwe woning parallel aan de straat, achterin een met gras begroeid erf, afgesloten aan de straatkant met een gracht en een ijzeren hek tussen gewitte pijlers met dekplaat. In de 18de eeuw ten noorden ervan land met wal, nu bosje.

Ten westen, voormalige boerenwoning, tweegezinswoning, reeds op de kaart van 1778 bij het landboek van Petegem als dusdanig opgetekend, van één bouwlaag onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat), minstens uit de 18de eeuw. Gewitte gevel op gepikte plint met rechthoekige vensters onder betonnen latei en rechthoekige deuren. Linker zijgevel vernieuwd, rechter zijgevel gewit en afgewerkt met vlechtingen. Aan weerszij aanbouwsels.

Ten zuidoosten, bakstenen stallen onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat).

Ten westen, gewit bakhuis van het samengestelde type onder zadeldakjes en met puntgevels afgewerkt met vlechtingen in verwaarloosde toestand.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen

Het bakhuis is niet langer bewaard.