• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Omhaagde hoeve met voorerf en boomgaard, toegankelijk via een aardeweg en ijzeren hek tussen twee linden.

Ten noorden, woonhuis van zes traveeën onder zadeldak (pannen, nok loodrecht op de straat) in kern opklimmend tot de 18de eeuw. Gewitte erfgevel op gecementeerde plint, voorzien van licht getoogde vensters met luiken en getoogde deur. Rechter staltravee onder doorlopend zadeldak. Sporen van houten bolkozijn rechts naast de getoogde staldeur.

Ten oosten, bakstenen dwarsschuur en stallen onder zadeldak (nok parallel aan de straat) met rechthoekige gedichte poorten in de uiterste travee en rechthoekige doorrit met flankerende lisenen. Linker zijgeveltop met houten bebording.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen