Brouwerswoning van brouwerij De Drie Ringen

Beschrijving

Voormalig brouwershuis van de brouwerij "De Drie Ringen", opgericht in de eerste helft van de 19de eeuw en in werking tot 1942. Herenhuis met omringende tuin afgesloten door ijzeren afsluiting en hek tussen gecementeerde pijlers.

Dubbelbuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (leien, nok loodrecht op de straat), naar verluidt gebouwd circa 1900 naar ontwerp van architect Vandenheuvel (Nevele) en gebouwd op de plaats van een ouder huis. Bakstenen gevels horizontaal geleed door arduinen banden en verticaal gemarkeerd door hoekpilasters en een middenrisaliet, met bekronend torentje met vorstkam, inspringende venstertravee afgelijnd door een muizentand. Getoogde vensters en deur. Blinde linker zijgevel (straatzijde) met aflijnende muizentand.

Rechts van toegangshek, gewitte bakstenen aanhorigheden onder pannendak. Eigenlijke brouwerijgebouwen gesloopt.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen