• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Hoevetje met boomgaard afgesloten met ijzeren toegangshek tussen betonnen pijlertjes. Ten noorden, woonhuis van negen traveeën onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), vermoedelijk daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw. Verankerde witgekalkte erfgevel op gepikte plint. Rechthoekige vensters met luiken en rechthoekige deur in vlakke, gecementeerde en grijsgeschilderde omlijsting. Links aangebouwde bakstenen travee met stallen. Ten zuiden, palend aan de straat, ruime bakstenen schuur onder zadeldak (voorheen met stro en nu pannen, nok parallel aan de straat), naar verluidt heropgebouwd na brand circa 1920.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen