Hoeve Oude Pastorie

Beschrijving

Voorheen omgrachte hoeve, tot 1845 pastorie. Achterin gelegen woonhuis van zeven traveeën en twee en één bouwlaag onder mank zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat), minstens opklimmend tot de 18de eeuw.

Oorspronkelijke voorgevel (thans tuingevel) met twee bouwlagen (bovenverdieping toegevoegd in de 19de eeuw) en gecementeerd parement op imitatienatuurstenen plint. Rechthoekige en getoogde vensters, op de bovenverdieping onder meer blind. Rechthoekige deur in geprofileerde arduinen omlijsting. Witgekalkte achtergevel van één bouwlaag op gecementeerde plint, met getoogde vensters.

Vervallen bakstenen schuur (nok loodrecht op de straat) met korfboognissen, uit het vierde kwart van de 19de eeuw in de tuin.

Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen