Langgestrekte hoeve Het Neerhof

Beschrijving

Zogenaamd "Het Neerhof", afhankelijk van het Baljuwhuis. Aanvankelijk een langgestrekte hoeve met geplaveid erf uit het derde kwart van de 18de eeuw, in de loop van de 19de eeuw voorzien van een haakse stalvleugel.

Eénlaags boerenhuis onder zadeldak (pannen) met circa 1920-25 gecementeerde voorgevel voorzien van een steekboogdeur van arkose en getraliede smalle steekboogvensters met tussendorpel en negblokken; een recenter venster. De achtergevel behoudt de oorspronkelijke ordonnantie. Stal in het verlengde voorzien van twee lage steekboogdeuren en een hoge, die een verbouwd venster zou kunnen zijn.

Haakse stalvleugel geritmeerd door rondboogdeuren en halfradvensters met verbindend bakstenen cordon.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne