Gesloten hoeve Bosselkenhof

Beschrijving

Gesloten hoeve met witgekalkte volumes rondom een geplaveide binnenplaats, ingeplant op een hoogte tegenover het "Hof te Rammeken".

Bakstenen rondbooginrijpoort, gekoppeld aan twee gelijkaardige, achteraf dichtgemetselde poorten met bakstenen pijlers en imposten van een karrenhuis (19de eeuw).

Ernaast, éénlaags boerenhuis van vijf traveeën, afgedekt met een recent verbouwd zadeldak (golfplaten); oudere, verbouwde kern. Rechthoekige deur met smalle arduinen omlijsting, tussendorpel en getralied bovenlicht; rechthoekige vensters en toegevoegde deur.

Haakse stalvleugel met zadeldak (golfplaten) door ankers gedateerd 1781; ingeschreven steekboogdeuren van arkose, enkele gewijzigd; onbelangrijke vensters en een leeg, uitspringend bakstenen kapelletje.

Tegenover het huis, kleinere stal met zadeldak (pannen), uit de 18de eeuw; een ingeschreven steekboogdeur aan de erfzijde, voorts zijpuntgevels met vlechtingen, schouder- en topstukken.

Op de vierde zijde, ruime langsschuur met zadeldak (pannen), uit einde 18de eeuw; met vlechtingen en schouderstukken van arkose afgewerkte zijpuntgevels voorzien van een arduinen rondbooginrijpoort; ingeschreven steekboogvenster en -deur in de langsgevel, bekroond met een bakstenen kapelletje.

Recente wijzigingen en bijgebouwen.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne