Huis Vossen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Huis Vossen

• is aangeduid als beschermd monument Huis Vossen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Woonhuis

Beschrijving

Aanvankelijk een dubbelhuis van zeven traveeën met twee verdiepingen en een zadeldak (kunstleien), uit het vierde kwart van de 18de eeuw.

Geelgeschilderde baksteenbouw met gebruik van arduin. Rechthoekige vensters in smalle omlijstingen met margrietmotief in het midden van de latei; twee werden aangepast tot deuren en de oorspronkelijke centrale deur werd dichtgemetseld tot een venster: smalle omlijsting met neuten, riemprofiel, margrietmotief als sleutel en een druiplijst. Zijpuntgevels met vlechtingen en topstuk.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne