Molenaarshuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Molenaarshuis

Beschrijving

Voormalig molenaarshuis (nok loodrecht op straat) met één bouwlaag en pannen zadeldak, uit de 19de eeuw; de bijhorende windmolen "molen van Ter Heiden" waarvan de mot rechts nog te zien is, werd afgebroken na de Tweede Wereldoorlog. Witgekalkte baksteenbouw met gecementeerde en gepikte plint. Beluikte rechthoekige vensters met boven- en onderdorpels van arduin; rechthoekige deur met smalle arduinen omlijsting en houten tussendorpel op klosjes. In de rechterzijgevel werd een gevelsteen van 1649 ingemetseld (afkomstig van het vroeger molenaarshuis?). Recente rechthoekige poort en vooruitspringend bijgebouw. Sedert zeven jaar bewoond door heeldhouwer Marcel Arnould.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne