Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semigesloten hoeve

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Semi-gesloten hoeve

Beschrijving

Semigesloten hoeve uit het midden van de 19de eeuw gekenmerkt door de, op de schuur na volledig witgekalkte volumes.

Boerenhuis (nok loodrecht op straat) ten noordwesten, met zes traveeën en anderhalve verdieping onder zadeldak (pannen); bouwjaar 1854 aangegeven door middel van uitstekende baksteenkoppen in de noordzijgevel. Baksteenbouw. Beluikte rechthoekige vensters met arduinen lekdrempels en een rechthoekige deur met smalle omlijstingen van arduin. Recentere haakse stalvleugel met zadeldak (golfplaten). Ten zuidoosten bakstenen langsschuur onder pannen zadeldak, met een afdak op bakstenen pijlers aan de erfzijde. Inrijpoort onder houten latei ingeschreven in een bakstenen rondboog.

Lage bijgebouwen tegen de bakstenen muur aan de straatkant.

Auteurs: De Maegd, Christiane; Van Aerschot, Suzanne