Boerenwoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Boerenwoning

Beschrijving

L-vormig complex bestaande uit een haaks op de straat ingeplante, vandaag sterk overwoekerde boerenwoning van één bouwlaag onder zadeldak van Vlaamse pannen en een haakse constructie in de noordoostelijke hoek. Voor zover zichtbaar is de zuidelijke gevel gecementeerd met schijnvoegen.

De rechthoekige deur heeft een houten latei. Voortgaande op oude foto’s blijken een aantal rechthoekige vensters te zijn aangepast.

De voor de regio karakteristieke zijgevel is opgetrokken uit bak- en zandsteen met bakstenen wiggen ter hoogte van het zandstenen gedeelte ter versterking van de hoeken; de top is bekleed met Vlaamse pannen. Het perceel ten zuiden van de woning is omhaagd en vandaag sterk begroeid; een ijzeren hek tussen twee bakstenen pijlers geeft toegang.