Hoeve Stassartswinning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve Stassartswinning

Beschrijving

Vrij omvangrijke hoeve met afzonderlijke gebouwen geschikt rondom het erf. Houten, overluifelde inrijpoort (pannen dak) op de dwarsbalk gedateerd IVT/ 1761/ AM.

Boerenhuis met twee verdiepingen, nog gedeeltelijk van leem en voorzien van een voor de streek typische pannen bekleding van de zijgevel. Stallingen, voorheen volledig in leembouw, heden hersteld met baksteen en ingekort.

Overige dienstruimten uit de 20ste eeuw. Tegenover de poort bevindt zich een grote lemen langsschuur; recenter bakhuis parallel aan woonvleugel.