Stadswoning in traditionele stijl

Beschrijving

Tot de 17de-eeuw terug te voeren rijhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl, met twee bouwlagen en vier traveeën. Tot de latere aanpassingen behoren onder meer de afdekking door een leien mansardedak met groot centraal dakvenster tussen twee kleinere mansardevensters, alle met driehoekig fronton; verder de vergroting van de voormalige kruiskozijnen met nog behouden hoek- en negblokkenomlijsting onder gekoppelde ontlastingsboogjes en de verbouwing van de begane grond (zie ontlastingssysteem boven de puilijst) tot huidig uitzicht met vitrines (1953, architect E. Jotthier).

• Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 110786 (bouwvergunning 06.08.1953).

Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie