Lindehof

Beschrijving

Voormalige kasteelhoeve. Grote semi-gesloten hoeve uit de 18de eeuw met afzonderlijke bestanddelen geschikt rondom het rechthoekige erf. Boerenhuis met één verdieping en zadeldak; zijpuntgevel afgewerkt met muurvlechtingen; met één verdieping verhoogd en gecementeerd begin 20ste eeuw. Stallen gelegen aan de overkant van het binnenhof: smalle, zandstenen steekboogramen, oorspronkelijk voorzien van middenkalven; steekboogdeuren afgezet met arduinen omlijstingen en uitspringende sluitstenen; binnenin is een gedeelte overkluisd met Boheemse kappen rustend op zuilen van blauwe hardsteen en een ander met troggewelfjes. Grote langsschuur afgedekt met een mansardedak; twee arduinen steekboog inrijpoorten. Latere bijbouwen, bergruimten en kleinveestallen op de andere korte zijde. Slechts ten dele bewaarde poort voorzien van bakstenen stijlen verfraaid met Franse voegen.