erfgoedobject

Pastorie Sint-Catharinaparochie

bouwkundig element
ID
43602
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43602

Juridische gevolgen

Beschrijving

Dubbelhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl uit de tweede helft van de 17de eeuw. Twee verdiepingen afgedekt met een gebogen schilddak met uitstekende daklijst op houten modillons; middentravee gemarkeerd door een bakstenen dakvenster met trapgeveltje uitlopend op een overhoeks topstuk; zandsteen gebruikt voor de hoekkettingen en de omlijstingen van de rechthoekige vensters, die vroeger voorzien waren van kruiskozijnen. Vergroten van de vensters, en toevoegen van bijbouwen in 19de en 20ste eeuw. Van de oorspronkelijke inrijpoort die toegang verleent tot het voorhof resten slechts de zijmuren en zandstenen posten.


Bron: GENICOT L.F., VAN AERSCHOT S., DE CROMBRUGGHE A., SANSEN H. & VANHOVE J. 1971: Inventaris van het cultuurbezit in Vlaanderen, Architectuur, Provincie Brabant, Arrondissement Leuven, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 1, Luik.
Auteurs: Genicot, Luc; Van Aerschot, Suzanne; de Crombrugghe, Anne; Sansen, Hadewych; Vanhove, Jacqueline
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Pastorie Sint-Catharinaparochie [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/43602 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.