Station Poelkapelle

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Station Poelkapelle

Beschrijving

Voormalig station aan de toenmalige spoorlijn Armentières-Oostende, analoog met andere heropgebouwde stations van de N.M.B.S. in de streek, zie onder meer Langemark, Boezinge, Vlamertinge. Breedhuis van acht traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (mechanische pannen) met wolfseinden. Rode baksteenbouw op sokkel, gemarkeerd door middel van arduinen band. Middenrisaliet van drie traveeën, uitlopend op dakvenster onder afgewolfd zadeldak (nokrichting loodrecht op het huis). Aflijnende houten gootlijst op houten modillons. Rechthoekige gekoppelde muuropeningen met arduinen onder- en bovendorpel, verdiept in steekboognissen met gecementeerde hoekstenen; visgraatverband in boogvelden. Beluikte vensters. Centrale deur. Recent aanbouwsel van twee traveeën onder lager plat dak, tegen rechter zijgevel.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Huys, Martine