Eclectisch hoekhuis Villa Angèle

Beschrijving

Beeldbepalend eclectisch hoekpand zogenaamd "Villa Angèle" uit het interbellum. Dit pand vormt door het hoektorentje een visuele eenheid met het aanpalende pand aan de Descampsstraat nummer 31. Lijstgevel van drie bouwlagen boven kelderverdieping (arduin, dienstdeurtje); sobere cementering met strekken en spiegels. Afgeschuinde hoektravee met uitkragende erker, bekronend torentje (leien) met oeil-de-boeuf. Bewaard houtwerk met gelede roedeverdeling in de bovenlichten. Bewaarde ijzeren balkonleuning op de hoektravee.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise