Villa Anna

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Bel-etageburgerhuis Villa Anna

• is aangeduid als beschermd monument Villa Anna

Beschrijving

Bel-etageburgerhuis zogenaamd "Villa Anna" (zie inscriptie boven het portaal van de loggia) van 1894 (zie jaarsteen in de geveltop) naar ontwerp van Marcel Hoste (Blankenberge). Inslag van de neo-Vlaamserenaissance-stijl en het eclecticisme. Met schijnvoegen gecementeerd parement, gebruik van arduin voor de sierelementen en het sokkelvormend souterrain en de bel-etage. Brede linker travee met oorspronkelijk open loggia (dichtgemaakt door recenter houtwerk), waarboven houten erker, oplopend in eclectisch uitgewerkte tuitgevel. Rechthoekige en korfbogige muuropeningen, grotendeels bewaard houtwerk.

• Stadsarchief Blankenberge, Bouwaanvragen, nummer 23/ 1894.

Auteurs: Vanneste, Pol; Hooft, Elise