• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoeve

Beschrijving

Voormalige hoeve; aan de straat palend halfvrijstaand woonstalhuis met aansluitende schuur, samen acht traveeën onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), te dateren circa 1893.

Bakstenen dubbelhuis met lijstgevel op arduinen plint, afgesloten met gele bakstenen boogfries, tandlijst en houten kroonlijst op modillons. Beluikte segmentboogvensters. Rechthoekige deur in omlopende arduinen omlijsting met kroonlijst op voluutconsoles. Rechthoekige schuurpoort onder houten latei en strek. Origineel houtwerk. Zijpuntgevel met getrapte daklijst en laadluik; later aangebrachte rechthoekige benedenvensters.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieschetsen Baarle-Hertog, schetsen 1893/2.

Auteurs: Plomteux, Greet