Burgerhuis Rozenhof

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis Rozenhof

Beschrijving

Vrijstaand burgerhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak (nok parallel aan de straat, kunstleien), uit het eerste kwart van de 20ste eeuw; in 1914 ingetekend op het kadaster. Dubbelhuisopstand; bakstenen lijstgevel met typische verwerking van gekleurde baksteen voor muurbanden en rollagen; decoratieve tegelpanelen op de borstweringen en fries. Rechthoekige muuropeningen onder ijzeren I-latei en bepleisterde boogvelden met guirlandes en maskerkoppen; bovenvensters met ijzeren hekjes en later overluifelde deur. Klassiek hoofdgestel.

Haaks aansluitende dienstgebouwen van één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op de straat), met gelijkaardig uitzicht. Een nagenoeg identiek ensemble met dezelfde naam werd geregistreerd in de Stationsstraat te Sint-Katelijne-Waver .

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters, Herenthout, schetsen 1914/6.