De Gouden Hoorn

Beschrijving

Café/ feestzaal "De Gouden Hoorn", naamgeving van voor de Eerste Wereldoorlog. Eclectisch getint burgerhuis uit de jaren 1920. Drie traveeën met dubbelhuisopstand + anderhalve poorttravee, en twee bouwlagen onder pannen zadeldak (nok parallel aan de straat). Voorgevelparement van gele sierbaksteen, met gebruik van arduin en simili-steen voor plint, banden, en aanzet- en sluitstenen. Gevelgeleding door middel van lisenen en deurrisaliet met driezijdige erker, oplopend in dakvenster met gebogen fronton en bolbekroning; rechter poortrisaliet oplopend in tuitgevel met gebeeldhouwde apen op de schouderstukken. Rechthoekige en getoogde muuropeningen, laatst genoemde gevat in getoogde muurvakken. Korfboogpoort met druiplijst. Deels behouden houtwerk, gelede bovenlichten of met kleine roedeverdeling. Gewijzigd interieur.

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol