Beschrijving

Achterin gelegen hoeve met losse, lage bakstenen bestanddelen onder deels licht gebogen zadeldaken (mechanische pannen), U-vormig opgesteld rondom een geasfalteerd erf met behouden perkje en perelaar. Erftoegang onder meer ten noorden via landweg.

Ten oosten van het erf, boerenhuis uit de tweede helft van de 19de eeuw van zeven traveeën. Kruisankers. Getoogde muuropeningen, vernieuwd houtwerk. Aan de achterzijde, twee opkamertraveeën links. In de linker zijgevel, rechthoekige laaddeur - bereikbaar via gietijzeren trap - onder gietijzeren I-balk met rozetten en gecementeerd boogveld met uitsparing in de vorm van een kruis.

Ten zuiden, dubbele dwarsschuur (nok loodrecht op het boerenhuis) met hartvormig metselaarsteken en jaartal "1902" van gele baksteen in de rechter zijgeveltop. Dakoverstek op houten modillons. Lange gevel: korfbogig kelderpoortje, twee korfbogige schuurpoorten met schuifsysteem en twee wagenhuispoorten onder gietijzeren I-balken en laadluik. Ten noorden, 19de-eeuwse stalling .

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Vanneste, Pol