Wegkruis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gietijzeren kruis

Beschrijving

Geplaatst bij erftoegang. Gietijzeren kruis met beschilderd houten beeld, beschaduwd door twee grote rode beuken en omheind met roodgeschilderd gietijzeren hek. In de arduinen sokkel, steen met inscriptie: "Zyne doorl. hoogw. J. Faict biss. van Brugge heeft op 28 febr. 1879 veertig dagen aflaat verleend eensdaags te verdienen door al de gelovigen van zyn bisd. die voor dit kruisbeeld nedergeknield vyf onze vaders en vyf weesgegroet godvrucht zullen lezen ter eer van de vyf heil. wondenen van het dierbaar bloed van O.H. Jesus Christus".

Auteurs: De Gunsch, Ann; Metdepenninghen, Catheline; Tansens, Annick; Vanneste, Pol