Kempische schuur

Beschrijving

Hoeve met woonhuis van circa 1935 (volgens kadastergegevens) ten noorden Kempische schuur met 18de-eeuws gebint (zie graffiti 1794 en 1795), afkomstig uit Genebroek (Zittaart) en naar hier overgebracht ter vervanging van een vroegere gelijkaardige schuur (zie kadasterschetsen). Versteende driebeukige langsschuur onder schilddak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen en golfplaten) met houten ingangspoorten in de uitgespaarde hoeken afgedekt met stro. Gecombineerd dekbalk- en ankerbalkgebint met pen- en gatverbindingen, diverse graffiti ter hoogte van de dorsvloer onder mere "1794, fvr 1795, joeseph, 1878".

• Gegevens verstrekt door de bewoonster.
  • Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Meerhout, schetsen 1867/18, 1902/8, 1935/45.