Reeks dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Reeks dorpswoningen

Beschrijving

Rij enkel- en dubbelhuisjes van twee, nummer 10 vier, traveeën en één of anderhalve (nummer 10) bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), van circa 1900. De mutatieschetsen van het kadaster geven een evolutie van een bebouwing met enkele grotere panden die geleidelijk in het vierde kwart van de 19de eeuw en het eerste kwart van de 20ste eeuw vervangen worden door kleinschaligere huisjes.

Verankerde bakstenen lijstgevels met beschilderde banden, nummer 5 met beschilderde en nummer 10 met gecementeerde gevel. Rechthoekige (nummer 10) of getoogde muuropeningen, vensters met arduinen lekdrempels. Nummer 10 met brede poort links.

• Kadaster Antwerpen, Mutatieregisters Meerhout, schetsen 1853/4, 1887/9, 1909/13 en 1920/10.

Auteurs: Steyaert, Rita; Kennes, Hilde