Villa De Schelp

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa De Schelp

Beschrijving

Naam op opschrift op de borstwering. Interbellum enkelhuis van twee bouwlagen en twee traveeën, volgens een bouwaanvraag van 1928 getekend door landmeter J. Qualys (Bredene). Gecementeerde lijstgevel verlevendigd door plantenmotieven op de vensterstijlen en penanten. Brede travee gemarkeerd door gebogen erker met koepel. Op de begane grond een getoogd drielicht onder druiplijst met sluitsteen. Rechthoekige bovenvensters met afgeronde bovenhoeken. Getoogde deur onder druiplijst. Vernieuwd schrijnwerk.

• Gemeentearchief Bredene, Bouwaanvragen, 1927-1928.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien