Burgerhuis Ma campagne Hélène

Beschrijving

Benaming, zie belettering portaal. Deels vrijstaande, schuin tegenover de weg gelegen woning, in pakketbootstijl, gesigneerd architect S.R. Smis (Oos­tende) en volgens bouw­aanvraag van 1934. Omhaagd voortuintje.

Breedhuis van twee bouwlagen en drie traveeën onder plat­ dak. Baksteenbouw met gecemen­teerde bovenverdieping; typerende betegeling onder meer voor de onderdor­pels en het portaal, keienbepleistering en verglaasde daklijst. Boven de kroonlijst uittorenende kokervormige uitbouw. Aansluitend breed afgerond balkon boven erker met uitgespaard portaal links. Halfrond balkon­ boven rechthoekig garagepoort. Hori­zon­tale ven­ster­re­gis­ters, in por­taal­hoek omlo­pend en met geo­me­trische glas-in-loodbegla­zing. Patrijspoorten in de rondboogdeur. Zuidelijke achtergevel met galerij voor­zien van tuintrap.

• Gemeentearchief Bredene, Bouwvergunningen, sine dato, 3/5.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien