Villa in cottagestijl

Beschrijving

Op de hoek met Kroonlaan, anglo-normandisch getinte cottage uit het in­ter­bel­lum, midden een omhaagde tuin. Woning van één bouwlaag onder een geknikt schilddak (vernieuwde mechanische pannen) met verdiepte dakkapellen. Plint uit breuksteen(imitatie). Gele baksteenbouw bekleed met witte simi­li boven het omlopende muizentandfries. Twee centrale traveeën als risa­liet oplopend in dakvenster met pseudo-vakwerk. Overdekte toegang op witgeschilderde pijlertjes, met houten balustrade voorzien van geometrisch motief tussen een baksteenpijler en concaaf aflopend muurtje. Veelzijdige hoekerker onder overkragend les­se­naars­dak op schoorstukken. Rechthoekige muuropeningen voorzien van vernieuwd houtwerk. Deels beglaasde deur met ruitmotieven. Decoratieve motieven: omlijsting van de bovenlichten en baksteenspiegels op de borstwering van de erker, pseudo-vakwerk, ruitmotieven boven de dakvensters. Garagepoort onder ijzeren I-balk; dienstdeur.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien