Villa Ten Hove

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Ten Hove

Beschrijving

Naam in opschrift van houten tuinhek tus­sen bakstenen pijlers onder tichelen schilddak. Art-decoge­tinte cottage met deels aanleunende garage rechts, naar verluidt van 1927, te mid­den van om­haag­de tuin. Bewaarde tussengelegen pijlers met bolbekroning. Twee bouwlagen onder tichelen schild­dak in com­bina­tie met tentdak van hoektorentje. Wit­be­schil­derde bak­steen­bouw, boven de omlopende luifel gecemen­teerd met schijnvoegen. Lage, tweezijdige steunberen. Begane grond: drie­zij­dige erker en rond­bo­gig hoekportaal. Rechthoekige bovenven­sters met luiken. Garage in aansluitende bouw­trant, onder za­del­dak; korfboogpoort.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien