Villa van 1936

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa van 1936

Beschrijving

Modernistisch getinte villa van 1936, volgens jaar­an­kers op thans beplankte punt­geveltop. Naar verluidt naar ontwerp van ar­chi­tect August Verburgh (Bredene). Twee bouwlagen op grosso modo vierkante plat­te­grond. Wit­ge­schil­der­de bak­steen­bouw. Markant, hoog en steil zadeldak (kunstleien), rechts trapsgewijs afhellend, links onder­broken door een dakvenster onder haaks zadeldak. Licht uitgebouwde begane grond onder plat dak met verglaasde dak­lijst. Verdiepte deur tussen afgeronde hoeken. Rechthoekige muuropeningen met vernieuwd houtwerk. Laag bakstenen muurtje aan de straat.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Vanneste, Pol; Gilté, Stefanie; Devooght, Kristien