• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpswoning

Beschrijving

Dubbelhuis op de hoek met de Warvinge, daterend van "1907" zie beschilderd jaartal op de zijgevel. Wellicht ter vervanging van een ouder pand zoals te zien op de Ferrariskaart (1770-1778) en de Atlas der Buurtwegen (1842). Oranje, verankerde baksteenbouw van twee bouwlagen boven een grijze, bepleisterde plint met imitatievoegen en onder zadeldak (Vlaamse pannen). Licht getoogde muuropeningen onder strekken, neuten bij de vensters op de verdieping. Vensters met bewaard schrijnwerk, bovenlichten met verticale en geometrische roedeverdeling en gehamerd glas. In de nagenoeg blinde zijgevel een rondboogvenster met grote roedeverdeling. De achterliggende tuin, doorlopend langs de zijgevel is van de straat afgescheiden door een bakstenen muur.

Auteurs: Van Vlaenderen, Patricia