Gemeenteschool en onderwijzerswoning

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gemeenteschool

Beschrijving

Gemeenteschool confer opschrift in casement. Bestaande uit schoolmeesterswoning en achterliggende klassenvleugel met aansluitende speelplaats aan straatzijde afgezet door middel van baksteenmuur met lisenen onder ezelsrug; korfboogpoort tussen postamenten.

Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen); houten dakkapellen. Historiserende wederopbouwarchitectuur aar ontwerp van architect T. Raison (Brugge) van 1922. Bakstenen lijstgevel. Aflijnend baksteenfries. Rechthoekige vensters op de eerste bouwlaag voorzien van kozijnconstructies met kleine roedeverdeling. Geprofileerde korfbogige deuromlijsting waarboven analoge nis met Heilige Jozefbeeld. Aandaken. Zijtuitgevels.

• Algemeen Rijksarchief Brussel, DVG., 5145.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol