Gemeentehuis van Sint-Pieters-Kapelle

Beschrijving

Voormalig gemeentehuis confer opschrift in casement. Blikvanger gelegen nabij het koor van de kerk naar ontwerp van architect T. Raison (Brugge) van 1923. Dubbelhuis van zes traveeën en één bouwlaag onder overstekend zadeldak (Vlaamse pannen). Rode baksteenbouw. Gedateerd 1925 door middel van muurankers in tuitgevel van risalietvormend haakse vleugel rechts. Verzorgde historiserende wederopbouwarchitectuur geïnspireerd op de Vlaamse renaissance stijl confer (zij-)tuitgevels met muurvlechtingen, sierankers, steunberen, kozijnconstructies verdiept in tudorboog- of korfboognissen, korfboogdeuren in geprofileerde omlijstingen onder meer uitgelengd met wapenschild in het boogveld.

• Algemeen Rijksarchief Brussel, DVG., 5144.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol