Herberg met schuur

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herberg met schuur

Beschrijving

"IN 'T BRABANTS PAARD" (nummer 74), voormalige herberg van het type afspanning met rechts schuurgedeelte naar ontwerp van architect R. Cauwe (Brugge) van 1920. Heden bestaande uit twee breedhuizen van twee bouwlagen en respectievelijk drie traveeën en twee rechter opkamertraveeën onder kort overstekend en onderbroken zadeldak (mechanische pannen). Verankerde baksteenbouw. Wederopbouwarchitectuur getypeerd door regionale stijlkenmerken confer dakvenster met trapgevel, rechthoekige muuropeningen verdiept in korfboogomlijstingen, zijgevels met muurvlechtingen en aandaken.

Toestand van dit pand anno 2003: vernieuwd houtwerk.

• Algemeen Rijksarchief Brussel, DVG, 11820.