Hotel Classic

Beschrijving

Voormalige "Villa Alice", heden "Hotel Classic". Enkelhuis in cottagestijl, heropgebouwd in 1923 naar ontwerp van architect Oscar Dumon (Brugge) uit 1910. Twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) waarin klimmende dakkapel links. Arduinen plint; gevelparement van lichtgele siersteen, verlevendigd door middel van donkergele banden en strekken. Met pseudovakwerk gecementeerde derde bouwlaag, overkragend op klossen. Rechts risaliet waarin driezijdige houten erker onder leien luifel waarop houten balkon; houten borstwering met dito pijlertjes ter ondersteuning van overkragende luifel; bekronende puntgevel waarin rechthoekig zoldervenster en pseudovakwerk. Rechthoekige vensters met verzorgd houtwerk, onder meer schuiframen met kleine roedeverdeling in bovenlichten. Rechthoekige deur onder leien luifel op houten consoles waarboven houten balkonnetje met korfbogig deurvenster.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, Archief, nummer 1811.
  • Gemeentearchief Middelkerke, Bouwdossiers, WL 495, nummer 32.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol