Hoekpand Sybaris

Beschrijving

Hoekpand zogenaamd Sybaris (confer gevelinscriptie). Hoekpand in cottage-stijl uit jaren 1920. Twee bouwlagen op verhoogde begane grond onder wisselend dakenspel van overstekende zadeldaken (kunstleien). Onderbouw met bossage van arduinen blokken waarboven geel geschilderd en beraapt gevelparement met bruingeschilderde banden voor pseudovakwerk. Wisselend gevelspel met onder meer puntgevels, erkers onder luifels (onder meer omlopend), loggia met balusterborstwering en aansluitende trap. Getoogde vensters in souterrain erker; rechthoekige vensters met verzorgd houtwerk onder meer kleine roedeverdeling in bovenvlakken.

Verdiepte rechthoekige deur en rechthoekige garage links onder brede luifel op houten consoles.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, Archief, nummer 1811.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol