Tweegezinswoning in cottagestijl Floride

Beschrijving

Symmetrisch opgetrokken tweegezinswoning in 'cottagestijl' in omhaagde en deels laag ommuurde tuin. Verhoogde begane grond waarboven één bouwlaag onder wisselend dakenspel (mechanische pannen) waarin klimmende dakkapellen. Bakstenen onderbouw waarboven witgeschilderd en gecementeerd gevelparement. Gevarieerd gevelspel met Anglo-Normanische stijlkenmerken: pseudovakwerk onder op klossen overstekende dakranden; centraal risaliet met garages in kelder, waarboven terras met geajoureerde balustrade en bekronende geknikte puntgevel; overhoekse erkers. Rechthoekige en rondbogige beluikte vensters met kleine roedeverdeling.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief nummer 726 (dorpsgezicht).

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol