Restaurant Bristol

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Restaurant Bristol

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskom Westende-Bad

Beschrijving

Het pand dateert van circa 1923 (verkoop van de grond door de promotiemaatschappij Westende-Bad aan brouwersbedrijf uit Nieuwpoort/ De Panne), dit op de plaats waar vroeger het tramhuisje stond. Laag pand van drie traveeën onder schilddak (nok loodrecht op straat, mechanische pannen). Voorgeplaatst open terras met bakstenen ommuring. Deels witgeschilderde gele baksteenbouw. Voor- en achtergevel respectievelijk oplopend in breed dakvenster met wolfseind en in dakvensters onder zadeldak. Rechthoekige muuropeningen deels met afgeronde bovenhoeken. Bewaard houtwerk met grote roedeverdeling.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief nummer 726 (dorpsgezicht).

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol