Villa Les Clochettes

• is aangeduid als beschermd monument Villa Les Clochettes

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa Les Clochettes

Beschrijving

Villa met Anglo-Normandische inslag, heropgebouwd in jaren 1920. Drie bouwlagen onder gevarieerde leien bedaking met onder meer geknikt zadeldak en klimmende dakkapellen. Wisselend gevelspel met onder meer geblokte arduinen benedenverdieping waarboven gele sierbaksteen; gebruik van simili aan afgeronde en driezijdige erkers met bekroning van respectievelijk dakvenster onder gebogen kroonlijst en op consoles overkragend gevelvlak waarin pseudovakwerk onder afgesnuite topgevel. Kleine loggia met balusterborstwering en hoekzuiltje; borstwering linker erker met palmetmotief. Getoogde en rechthoekige vensters, deels met behouden houtwerk onder meer schuiframen met kleine roedeverdeling in bovenvlakken.

Verdiepte inkompartij met onder meer getoogd portaal met hanenkam.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, archief nummer 1811.

Auteurs: Huys, Martine; Kerrinckx, Hans; Vanneste, Pol