Appartementsgebouw Residentie Gavina met achterbouw

Beschrijving

Residentie Gavina, zie opschrift boven de deur, gebouwd in 1947 naar ontwerp van architect B. Christiaens (Oostende) op de plaats van een door de Tweede Wereldoorlog geteisterde villa uit laatste kwart van de 19de eeuw. Appartementencomplex met souterrain, bel-etage en vijf bouwlagen onder plat dak. Onderbouw met arduinen bekleding en witstenen gevelparement voor de bovenverdieping met gebogen erker. Inkomdeur deels beglaasd met geometrisch hekken, rechts geflankeerd door rij casementen met marinemotieven en jaarsteen "1947". Woonkelder; één appartement per verdieping, centrale trapzaal en liftkoker.

• Stadsarchief Oostende, Bouwdossiers, Oostende, 1946/587.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda

Aanvullende informatie

Achteraan de appartementen, bijgebouw (deels conciërgewoonst) rondom kleine koer van waar trap leidt naar lager gelegen autobergplaats die uitkomt aan de Van Iseghemlaan. Mogelijk deels teruggaand op 19de-eeuwse villa. Degelijke aankleding uit jaren 1940: arduinen vloer en trappen met sierlijk afgewerkte trapleuning; eveneens bewaard schrijnwerk uit de jaren 1940.