Eclectisch winkelhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Eclectisch winkelhuis

Beschrijving

Eclectisch enkelhuis uit begin 20ste eeuw. Twee traveeën en drie bouwlagen onder pseudo-mansardedak. Bakstenen gebouw op een gebouchardeerde, hardstenen plint. Versiering met gele baksteen voor de boogfries boven de benedenverdieping en de banden. Consoles van gele baksteen onder de kroonlijst. Deur en winkelpui in een geprofileerde, hardstenen omlijsting. Rechthoekige erker op hardstenen consoles in de rechtertravee van de tweede bouwlaag. De vensters van deze bouwlaag hebben gedrukte spistbogen met een geprofileerde, hardstenen druiplijst. Smalle, getoogde bovenvensters met hardstenen tussendorpel en lekdrempel.