Eclectisch burgerhuis Gitta House

Beschrijving

"GITTA HOUSE" zie inscriptie van deurboogveld. Eclectisch enkelhuis met bel-etage uit het einde van de 19de eeuw, in arduinen sokkel gesigneerd architect-bouwheer A. Dujardin (Luik). Deze woning vormt samen met de belendende panden "VILLA TABORA" nummer 32 en nummer 34, een vrij gaaf ensemble van belle-epoque-architectuur.

Breedhuis bestaande uit souterrain, drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder zadeldak. Witbeschilderde bakstenen lijstgevel. Hoge arduinen plint met breed rechthoekig kelderraam. De brede venstertravee wordt gemarkeerd door over tweede en derde bouwlaag gestapelde rechthoekige houten erkers onder dito kroonlijst; op de tweede bouwlaag is de erker links en rechts geflankeerd door balkons met gietijzeren leuning. Centraal dakvenster met verankerde tuitgevel. Zowel rechthoekige als getoogde muuropeningen onder meer bovenaan verrijkt met diamantkoppen. Bel-etagevenster; bewaarde gietijzeren leuning. Dito gestileerde hekjes voor deels beglaasde deur met bovenlicht. Geprofileerde houten gootlijst op dito klossen. Voorts vernieuwd schrijnwerk.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda