Villa Simone

Beschrijving

Eclectisch burgerhuis met reminiscenties naar neo-Lodewijk XVI- en art-decostijl,  "VILLA SIMONE" zie opschrift borstwering erker. Opgetrokken in 1930 zie datering in gebogen fronton.
Deels verhard voortuintje met lage gecementeerde ommuring met eenvoudige leuning tussen pijlers.
Enkelhuis van drie bouwlagen en twee ongelijke traveeën onder zadeldak (mechanische pannen). Lijstgevel van witgeglazuurde baksteen (decoratief metselverband in spiegels) met verwerking van simili onder meer in erker; arduinen plint. Brede venstertravee als gebogen erkerrisaliet doorgetrokken over alle bouwlagen, versierd met onder meer lamberkijnen en bekroond met koepelvormige afdekking aansluitend bij uitgewerkt gebogen fronton voorzien van jaartal en vleugelstukken. Getrapte bakstenen fries onder gootlijst. Rechthoekige en accoladeboogvormige muuropeningen. Bewaard houtwerk met gebogen venstertussendorpels (schuiframen). Verdiepte deurnis met afgeschuinde bovenhoeken; deels beglaasde deur voorzien van gestileerd (waaiervormig bovenaan) gietijzeren hekwerk.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda