Stapelhuis

Stapelhuis. Gevels en bedakingen beschermd als monument.
Alleenstaande onderkelderde opslagplaats van begin 1900, in monumentale neoclassicistische bouwtrant; zeven/drie traveeën en twee bouwlagen onder plat dak. Bakstenen gebouw op arduinen plint waarin getraliede kelderopeningen. Pilastergevels afgeboord door blinde borstwering; geblokte pilasters. Kopgevels centraal bekroond met rechthoekig fronton waarin opschrift "ENTREPOT-STAPELHUIS" en wapen van Oostende. Gekoppelde, getoogde vensteropeningen, deels betralied; centraal in elke gevel getoogde poorten.

• Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg West-Vlaanderen, Cel Monumenten en Landschappen, Archief nrs. DW000408, W/00466 en W/00978.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda