Handels- en appartementsgebouw in art deco

Beschrijving

Handels- en appartementsgebouwtje in art-decostijl uit interbellum, naar ontwerp van architect A. Schaap (Oostende); naar verluidt eerst garage waarna al vlug melkerij en zuivelhandel zie oorspronkelijke, typische belettering "MILK-PALACE". Hoekpand met twee bouwlagen en drie + circa drie traveeën onder plat dak. Parement van simili, witbeschilderd boven bruine plint. Rastereffect tengevolge van geprononceerde verticalen zie colonnetten van veellichten, pijlers van vitrines en poorten, en horizontalen, zie omlopende onderdorpels, pui- en daklijst; hoger oplopende, afgeronde hoekpartij met opengewerkte pui en privé-deur rechts waarvan bovenlicht nog voorzien van oorspronkelijke, horizontaliserende roedeverdeling.

• HOSTYN N., Architecten en architectuur te Oostende tijdens het interbellum 11, in De Plate, 1991, p. 118-120.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Kerrinckx, Hans; Hooft, Elise; Callaert, Gonda