Rij eclectische burgerhuizen

Beschrijving

Huizenrij in eclectische stijl, uit begin 20ste eeuw. Nummers 41 en 43 zijn eenvoudige enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen, voorzien van getoogde muuropeningen. Nummer 39 heeft een puntgevelvormige verhoging van de rechtse travee en is gedateerd 1905 op een gevelsteen.

Nummer 45 is monumentaler van opvatting: een hoekhuis van het dubbelhuistype, vier traveeën en afgeschuinde hoektravee met torenachtige dakbekroning. Mansardedak met oeils-de boeuf. Verhoogde begane grond; hardstenen plint. Hardstenen banden. Houten erker in de bel-etage met dakvenster erboven. Getoogde vensters met hardstenen afwerking. Rondboogdeur.