Wijnhandel De Zon

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Wijnhandel de Zon

Beschrijving

Gelegen aan de hoek met Werfstraat. Voormalige wijnhandel "De Zon" zie gevelsteen. Heden in gebruik als woning. Hoekhuis van circa 1929 met art-deco-inslag, zie vormgeving muuropeningen, uitwerking geveltop en brede doorgetrokken lateien. Rijk uitgewerkte erker met onder meer schelpmotieven is recent bekleed. Bewaard schrijnwerk.

Interieur. Traphal met marmeren lambrisering en ingebouwde klok in art-decostijl aangekleed, brandglas met wijnranken verwijst naar het beroep van de oorspronkelijke bouwheer. Salon rechts versierd met plafondbeschildering op doek met voorstelling van de vier jaargetijden.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia