Hoeve De Blauwe Poort

Beschrijving

Kleine hoeve "De Blauwe poort" van het langgestrekte type, uit de 19de maar eventueel teruggaand tot de 18de eeuw. Aangeduid met één bouwvolume op de Poppkaart (1842). In 1911 wordt de stalling rechts van het woonhuis verbouwd tot drankhuis, heden heeft het een socio-culturele functie.

Lage baksteenbouw onder onderbroken pannen zadeldak. Geïncorporeerde stalvleugel. Licht getoogde muuropeningen, de beluikte vensters van het woonhuis hebben nog oorspronkelijke schuiframen. De zijgevel van de stalling is een puntgevel met drie steunberen en heeft sporen van verbouwingen.

• Stadsarchief Brugge, Bouwvergunningen, nummer 212/1911.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia