Woonhuis, herberg en hoeve bij Zandwegemolen

Beschrijving

Bijhorende woning bij de "Zandwegemolen" en vroegere herberg zogenaamd "De Zandwege" uit de 19de eeuw met aan de noordzijde haaks op de herberg een voormalige hoeve met een 17de- of 18de-eeuwse kern, zie bewaarde dakconstructie. Deze bestaat uit een woongedeelte met een opkamer boven een kelder en stallingen.

Het 19de-eeuwse huis is een baksteenbouw van twee bouwlagen onder pannen zadeldak. Eenvoudige verankerde bakstenen lijstgevel boven een gepekte plint. Rechthoekige muuropeningen. Twee dakvensters met punttop. Bewaard schrijnwerk en luiken.

De hoeve heeft een bouwlaag onder pannen zadeldak. Rechthoekige muuropeningen, vensters zijn beluikt.

• Dienst Monumentenzorg en Stadsvernieuwing Brugge, Nota, 15 december 1998.

Auteurs: Gilté, Stefanie; Vanwalleghem, Aagje; Van Vlaenderen, Patricia